Izvor: RuskaRec.ru, 29.Avg.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krim prestao da bude „ostrvo"

Konstrukcija železničkog luka Krimskog mosta podignuta je na projektovanu visinu od 35 metara iznad nivoa mora i noseće stubove koji omeđavaju plovni put, prenose danas ruski mediji.
Konstrukcija teška preko šest hiljada tona podignuta je pomoću specijalne opreme uz nadzor glavnih inženjera i učešće oko sto stručnjaka, naučnih i stručnih saradnika, mornara i radnika na građevini. Proces je trajao oko 12 sati i odvijao se po planu, a čitava operacija prevoza i montaže >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << trebalo da traje ukupno tri dana, tokom kojih će plovidba biti ograničena.
U narednih mesec dana obaviće se montaža završnih elemenata luka, kao i njegovo finalno postavljanje na noseće delove. 
Železnički luk mosta dostavljen je do odredišta u nedelju na plivajućoj platformi, nakon čega je iznad nje visio čitavih sat vremena, kako bi se obavile sve provere, a potom krenula montaža. Platforma je vraćena na obale kerčanskog moreuza i biće ponovo upotrebljena u montaži automobilskog luka.
Luk je podignut pomoću 700 užadi, sastavnih delova moćnih dizalica fiksiranih na stubovima. Za montažu gabaritne konstrukcije korišćeno je 16 uređaja, nosivosti od po 650 tona svaki, kako bi se dodatno osigurala bezbednost mehanizama.
Postavljanje atuomobilskog i železničkog luka Krimskog mosta jedinstvena je tehnološka operacija i veliki izazov za domaće graditelje mostova. 

Saznajte više:  Završena izgradnja druge plutajuće platforme za Krimski most Rusija odgovorila na izjavu Ukrajine o nesposobnosti da završi Krimski most Ukrajinski ministar odbija da poveruje u Krimski most Projekat stoleća: Deset činjenica o Krimskom mostu

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.