Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 11:15

Krater od eksplozije u Bejrutu duži od fudbalskog terena

Eksplozija u Bejrutu stvorila je krater prečnika od skoro 124 metra, pokazuje analiza satelitskih snimaka kompanije "Planet labs".
Dužina kratera veća je nego kod fudbalskog terena, a Si-En-En je u analizi prečnika kratera  koristio geoprostorni softver kako bi izmerio satelitske snimke sa mesta eksplozije, koja se dogodila u utorak.

U eksploziji u Bejrutu je, prema poslednjim informacijama, poginulo najmanje 137 osoba, dok je više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 5.000 povređeno.
U Libanu je proglašena trodnevna žalost a uvedeno je i vanredno stanje na dve nedelje.
Guverner Bejruta kaže da bi ukupna materijalna šteta mogla biti i do 15 milijardi dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEZIVE POSLEDICE EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Stravičan udar stvorio krater veličine fudbalskog terena (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020

U eksploziji u Libanu je, prema poslednjim informacijama, poginulo najmanje 135 osoba, dok je 5.000 povređeno...Eksplozija u Bejrutu stvorila je krater prečnika od skoro 124 metara, pokazuje CNN-ova analiza satelitskih snimaka kompanije Planet Labs...To znači da je dužina kratera veća nego kod fudbalskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.