Kosačev: Termin „separatisti“ se s lakoćom koristi kada je reč o Ukrajini, ali ne i Kosovu

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačev: Termin „separatisti“ se s lakoćom koristi kada je reč o Ukrajini, ali ne i Kosovu

"Termin ’separatisti’ se sa takvom lakoćom koristi kada je reč o Ukrajini, ali se on ne koristi kada je reč o Kosovu ili Severnom Kipru – u tim slučajevima se govori o pravu naroda“, istakao je šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov. Šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da je provokacija Kijeva u Kerčkom moreuzu apsolutno besmislena sa vojne tačke gledišta, iako je sa političkog prilično perspektivna – jer će i NATO i EU podržati provokatora iz Kijeva štagod se dogodilo. „Međutim, niko ne treba da gaji nikakve sumnje, Rusija neće pokleknuti i izdržaće sve napade, bilo da je reč o psihološkim, političkim, ili ne daj bože vojnim“, napisao je on na Fejsbuku.
On je takođe rekao da ne može cela Evropa da bude talac predstojećih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Ukrajini, koji su istinski razlog ovakvih provokacija – pre ili kasnije će histerija Kijeva stati. On je podsetio i na dešavanja 2014. godine, kada se Krim pripojio Ruskoj Federaciji, rekavši da se tada dogodila situacija bez presedana kada je bila pokazana volja građana bez ikakve agresije ili protesta. „Važnu ulogu je odigrao spoljni faktor – ruski, bez ikakve sumnje. Međutim, to je bio propratni faktor, a ne ključni, ma šta govorili ili lagali ukrajinski nacionalisti. A zašto je Rusija podržala Krim? Pored istorijskih činjenica, zbog toga što je ukrajinski scenario bio isključivo vojni, ali i zbog toga što bi Zapad taj scenario podržao“, napisao je Kosačov. Naveo je i da Rusija ne veruje Zapadu kada je reč o ljudskim pravima jer Zapad ima dvostruke standarde – na kršenje ljudskih prava se zatvaraju oči ukoliko je to u skladu sa geopolitičkim ciljevima.  „Termin ’separatisti’ se sa takvom lakoćom koristi kada je reč o Ukrajini, ali se on ne koristi kada je reč o Kosovu ili Severnom Kipru – u tim slučajevima se govori o pravu naroda“, istakao je on. Dodao je i da je „Krim je kulminacija krize nepoverenja između Rusije i Zapada, jer je Moskva bila primorana da učini ono što je zapravo trebalo da učini Zapad – da zaštiti ljudska prava. „Ni prstom niste mrdnuli. Geopolitika. A mi jesmo, i to ne radi geopolitike, već radi ljudi. I mi ćemo nastaviti to da činimo. Razumete li?“, zaključio je Kosačov. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.