Kosačev: Provokacije u Venecueli predstavljaju grubo mešanje u unutrašnje poslove zemlje

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačev: Provokacije u Venecueli predstavljaju grubo mešanje u unutrašnje poslove zemlje

Provokacije u Venecueli, povezane s navodnom isporukom humanitarne pomoći, predstavljaju grubo mešanje u unutrašnje poslove te zemlje, izjavio je predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.
„Pažljivo pratimo razvoj situacije. Bilo je očigledno da će biti provokacija sa ciljem da se stvori iluzija o sukobu despotskog režima sa slobodnim građanima. I te provokacije nisu ništa drugo nego beskrupulozno mešanje u odnose vlasti i javnosti u Venecueli“, rekao je senator.  Kosačov je naglasio da su ti odnosi isključivi suverenitet Venecuele i njenog naroda i da drugačije ne može biti. „I taj suverenitet se stvara voljom naroda Venecuele, makar on sada bio i podeljen na grupe. On se međutim ni pod kakvim okolnostima ne može stvarati, niti uređivati spolja, bilo da je reč o SAD, ili o teritoriji američkih satelita“, rekao je Kosačov.   

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.