Konte uveren u pozitivan ishod, očekuje novu vladu do srede

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte uveren u pozitivan ishod, očekuje novu vladu do srede

Italijanski premijer Đuzepe Konte očekuje da do srede finalizuje razgovore oko nove italijanske vlade.
Italijanski predsednik Serđo Matarela je Đuzepe Konteu dao mandat da pokuša da formira novu koaliciju pošto se prethodna koju su činili Pet zvezda i ekstremno desna Liga raspala jer se lider Lige Mateo Salvini povukao nadajući se da će izazvati raspisivanje prevremenih izbora i da će pobediti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << te samostalno formirati vladu.

Salvini, računa na popularnost koju trenutno uživa zbog svoje antiimigranske politike.
Pet zvezda i Demokratska partija su tokom vikenda vodile intenzivne pregovore oko ministarskih mesta, a Konte kaže da je "političko raspoloženje" među njima dobro.
"To će biti u utorak, sredu najkasnije", rekao je Konte, odgovarajući na pitanje kada će ponovo otići kod Matarele sa programom i imenima ministara, preneo je Rojters.
Konte je istakao da je uveren u pozitivan ishod pregovora.
Ukoliko do dogovora ipak ne dođe u toku sledeće nedelje, očekuje se da Matarela raspusti parlament i odredi datum izbora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Italijanski premijer zatražio podršku za novu koalicionu vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019

Italijanski premijer Đuzepe Konte zatražio je od članova pokreta Pet zvezdica da podrže novu koaliciju sa opozicionom Demokratskom partijom (PD), preneo je večeras Radio slobodna Evropa (RSE)...Pristalice Pet zvezdica će sutra putem interneta glasati da li će stupiti u koaliciju sa dugogodišnjim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.