Izvor: RTS, 19.Jan.2021, 07:17

Konte dobio poverenje u donjem domu, teža bitka u Senatu

Italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu u donjem domu parlamenta izglasano je poverenje, nakon što je mlađi partner napustio vladajuću koaliciju, ali će morati da se za manje od 24 sata suoči sa znatno neizvesnijim glasanjem o poverenju u gornjem domu skupštine.
Posle njegovog apela opoziciji i nezavisnim poslanicima da ga podrže pošto je prošle nedelje stranka bivšeg premijera Matea Rencija, Italia Viva napustila koaliciju, Konteovoj Vladi je izglasano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poverenje tokom glasanja u Domu poslanika - donjem domu parlamenta sa 321 glasova za i 259 protiv.

Konte će se sutra suočiti sa oštrijim testom u gornjem domu parlamenta - Senatu Republike, gde je Vlada imala samo malu većinu čak i kada je Italia Viva još bila deo koalicije, navode agencije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.