Konoplja će pomoći Gruziji da pobedi siromaštvo

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konoplja će pomoći Gruziji da pobedi siromaštvo

Planovi gruzijske vlade da uspostavi na svojoj teritoriji proizvodnju i izvoz konoplje u medicinske svrhe ministar finansija zemlje Ivane Mačavariani je nazvao novom industrijskom granom uz pomoć koje se nada da će pobediti siromaštvo.

- U principu, to je nova grana. Sama kultura je stara koliko i svet, ali proizvodnja od konoplje medicinskih proizvoda je novina i povezana je sa novim tehnologijama - izjavio je Mačavariani televiziji "Imedi".

Prema rečima ministra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to je tržište koje brzo raste u svetu i prema različitim procenama, do 2024-2025. godine će iznositi oko 25 milijardi dolara.

- Zato je i bilo odlučeno da se uključimo u taj proces, povećamo naš izvozni potencijal i očekujemo da će u naredne dve-tri godine imati profirt od oko 400 miliona dolara što je vrlo važno za gruzijsku ekonomiju - objasnio je ministar finansija.

Odgovarajući na pitanje koliko se taj biznis kosi sa društvenim vrednostima, ministar je izjavio da on razume zabrinutost konzervativnog dela društva, ali da ovde treba da prevlada zdrav razum.

- Nije moralno povezivanje ovog pitanja sa društvenim vrednostima. Ako se pogleda naša zemlja poslednje decenije, glavni izvor moralne krize je bilo siromaštvo i neobrazovanje, a to je najveći problem. Uz pomoć tih prihoda ćemo unaporediti obrazovanje i pobediti siromaštvo - izjavio je ministar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.