Kongo: Najmanje 24 poginulo u padu aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongo: Najmanje 24 poginulo u padu aviona

Broj poginulih iz putničkog aviona koji se jutros srušio u gradu Goma na istoku Demokratske Republike Kongo, porastao je na najmanje 24, saopštili su lokalni zvaničnici.

Kako prenosi Rojters, iz ruševina su izvučena 24 tela, mada neimenovani spasioci tvrde da je reč o 26 žrtava.

"Avion u vlasništvu lokalne kompanije Bizi Bi, srušio se prilikom uzletanja na putu ka gradu Beni", navodi se u saopštenju iz kabineta guvernera provincije Severni Kivu.

Britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija navodi da su avionske nesreće relativno česte u Kongu zbog niskih bezbednosnih standarda i lošeg održavanja letelica.

Svim komercijalnim aviokompanijama te zemlje, uključujući Bizi Bi, zabranjen je rad u Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRUŠIO SE PUTNIČKI AVION U KONGU: Broj mrtvih nije konačan jer su među njima i meštani na koje se srušio! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 24.Nov.2019

Nekoliko ljudi poginulo je danas kada se srušio putnički avion sa 17 putnika u gradu Goma na istoku Demokratske Republike Kongo, saopstila je kancelarija lokalnog guvernera.

Nastavak na Kurir...

Avion pao na kuće u Kongu, najmanje 27 mrtvih

Izvor: Beta, 24.Nov.2019

Najmanje 27 osoba poginulo je danas u padu aviona na stambeno naselje u Demokratskoj Republici Kongo, a medju stradalima su članovi posade, putnici i meštani grada Gome, saopštile su lokalne vlasti.Avion "Dornijer 228-200" sa 19 sedišta, u vlasništvu privatne kompanije Bizi bi (Busy bee), srušio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.