Konašenkov: Prekid vatre se poštuje duž cele kontakt linije u Nagorno-Karabahu

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2020, 10:35

Konašenkov: Prekid vatre se poštuje duž cele kontakt linije u Nagorno-Karabahu

Prekid vatre se poštuje duž cele kontakt linije u Nagorno-Karabahu, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov. „Na teritoriji Nagorno-Karabaha nastavlja se izvršavanje zadataka ruskog kontingenta mirovnih snaga. U severnoj i južnoj zoni odgovornosti vrši se 24-časovno nadgledanje situacije i kontrola poštovanja prekida vatre od strane ruskih mirovnih snaga na 23 osmatračnice. Prekid vatre primećuje se duž cele kontakt linije“, precizirao je Konašenkov.
Konašenkov je dodao da se za poslednja 24 časa u Karabah vratilo 2.334 izbeglice, a ukupno se u svoja prebivališta uz pomoć mirovnih snaga vratilo više od 11 hiljada stanovnika.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.