Komandant iranske Revolucionarne garde izrekao prikrivenu pretnju

Izvor: B92, 18.Avg.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant iranske Revolucionarne garde izrekao "prikrivenu pretnju"

Teheran -- Prisustvo SAD i Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost, izjavio je komandant iranske Revolucionarne garde Alireza Tangsiri, izvestila je agencija ILNA

Iran može da obezbedi bezbednost u Zalivu formiranjem koalicije sa drugim zemljama u regionu, rekao je Tangsiri, preneo je Rojters.

On je naveo da Iran želi mir i stabilnost u Zalivu, ali se čini da je izrekao prikrivenu pretnju rekavši da ako se bude ciljalo na brod koji koristi nuklearno gorivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Zalivu, onda zemlje na jugu regiona neće imati vodu za piće zbog zagađenja, javila je novinska agencija Mehr.

Napetost između Irana i Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u Zalivu je porasla, nakon što je Islamska Republika oborila američki dron u junu i prošlog meseca zaplenila britanski tanker zbog kršenja pomorskih propisa, navela je britanska agencija.

Iran je zaplenio tanker dve sedmice nakon što su britanski Kraljevski marinaci zaplenili iranski tanker zbog sumnje da krši sankcije Evropske unije isporučivanjem nafte Siriji, bliskom savezniku Irana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prisustvo SAD i Velike Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost

Izvor: Večernje novosti, 18.Avg.2019

Prisustvo Amerike i Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost, izjavio je komandant iranske Revolucionarne garde Alireza Tangsiri Prisustvo Amerike i Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost, izjavio je komandant iranske Revolucionarne garde Alireza Tangsiri, izvestila...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.