Kolumbija hitno povlači diplomate iz Venecuele

Izvor: RTS, 24.Feb.2019, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolumbija hitno povlači diplomate iz Venecuele

Kolumbija je saopštila da će njene diplomate napustiti Venecuelu što pre, nakon što je predsednik Venecuele Nikolas Maduro prekinuo veze sa tom zemljom i najavio proterivanje kolumbijskog diplomatskog osoblja.
Ministar spoljnih poslova Karlos Holmes Truhiljo rekao je u Kukuti na granici sa Venecuelom rekao je da će iz bezbednosnih razloga kolumbijske diplomate krenuti u Kolumbiju "što pre bude bilo moguće".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Truhiljo je, takođe, upozorio Madurovu administraciju da će biti odgovorna za svaki eventualni čin agresije u narednim satima ili danima protiv kolumbijskih diplomata koji su trenutno u Venecueli, prenosi Tas.
Maduro je odluku o prekidu diplomatskih odnosa sa Kolumbijom doneo nakon što je ta zemlja pomogla nastojanja opozicije da dopreme humanitarnu pomoć u Venecuelu.
Kolumbijskim diplomatama dao je rok od 24 časova da napuste Venecuelu.
Najmanje dva humanitarna kamiona vraćena s granice
Najmanje dva kamiona sa hranom i lekovima za Venecuelu vraćeni su u Kolumbiju sa granice, kada su vojnici lojalni Nikolasu Maduru na njih ispalili suzavac.
Najmanje dva kamiona su zapaljena na mostu Simon Bolivar koji povezuje dve zemlje nakon što je konvoj koji je nosio pomoć naišao na venecuelanske vojnike koji su ih vratili, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.