Koljenšić priznao da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koljenšić priznao da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića

Nikšićanin Ratko Koljenšić odlučio je da prizna svoje učešće u organizaciji ubistva Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu, prenose podgoričke Vijesti. Predlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice upućen je Višem tužilaštvu krajem jula, rekao je Koljenšićev advokat, koji dodaje da sada čekaju odgovor.

Koljenšić je od početka negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, a da prizna krivicu Koljenšić se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odlučio iz straha za svoj i život svoje porodice i to samo dan nakon što je policija, krajem jula, blizu njegove kuće uhapsila majku ubijenog Bojovića – Anđelku i njihovog rođaka Matiju Bojovića.

Koljenšićev advokat Boris Marinović rekao je za TV Vijesti da je ideja o sporazumu bila zajednička – i optuženog i tužilaštva.

"Mi svi znamo kako je sve teklo u ovom postupku. Prvo je nakon izlaska iz pritvora ubijen gospodin Slobodan Šaranović za kog nije postojao apsolutno nikakv materijalni dokaz o njegovom učešću u ovim krivičnim delima, nakon toga svi smo upoznati da je postojao i planirani napad na gospodina Ratka Koljenšića. Nadamo se da će porodica Bojović odustati od drugačijeg načina rešavanja ove stvari, osim one koja je zakonom propisana, da će se sprečiti dalja eskalacija i dalja osveta protiv osvete, jer tome ne bi bilo kraja," rekao je Marinović, advokat optuženog Koljenšića.

Ako dođe do potpisivanja ovog sporazuma, Koljenšić je dužan da prizna sve ono što mu nadležni tužilac stavlja na teret. Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminlanu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uveren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd.

Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. Nakon što su došli do saznanja da će mlađi Bojović 29. aprila 2013.  godine proći Ulicom carice Milice, kako piše u aktu Tužilaštva, Koljenšić je Cvetanoviću desnom rukom pokazao mesto na kome je najpogodnije da čeka metu.

Ubrzo nakon toga Bojović je naišao, a Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca, stoji u spisima.

Koliku robiju će Koljenšić dobiti za ovo priznanje, advokat nije mogao da precizira ali veruje da neće biti preko deset godina.

"Svakako da očekujem da ta kazna mora biti blaža od one koju je dobio jedan od učesnika u ovom predmetu, a to je Vojinović, a koji je neposredni izvršilac koji je pre nego što je izvršio ubistvo Vidakovića u Budvi, izvršio još krivičnih dela i koji je dobio 10 i po godina", kazao je Marinović.

Miloš Vojinović sporazum je sklopio sa srpskim tužilaštvom početkom jula ove godine. On je priznao da je bio pripadnik grupe koju su organizovali pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, ali i da je ubio Miloša Vidakovića 2. jula 2013. godine u Budvi.

Mediji su objavili da je Vojinović odlučio da progovori pošto je od Luke Bojovića iz Španije dobio pismo u kojem mu je ovaj garantovao za život, kao i zaštitu njegovoj porodici, uz jedini uslov - da ispriča istinu, prenose Vijesti.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Koljenšić priznao da je učestvovao u ubistvu Bojovića

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2017

Nikšićanin Ratko Koljenšić (42) odlučio je da prizna da je, na traženje Slobodana Šaranovića, 29. aprila 2013. godine učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu Nikšićanin Ratko Koljenšić (42) odlučio je da prizna da je, na traženje Slobodana Šaranovića, 29....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.