Ko ne ustane za vreme himne Crne Gore, mora da plati kaznu

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ne ustane za vreme himne Crne Gore, mora da plati kaznu

Ko ne ustane prilikom intoniranja crnogorske himne platiće kaznu od 300 do 2.000 evra, predviđeno je novim zakonskim rešenjima koje je usvojila Vlada Crne Gore.

Vlada je na sednici utvrdila predlog o izmeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, kojim se uvodi obaveza lokalnih samouprava i javnih ustanova da se zastava stalno vije na zgradama u kojima su smešteni ti organi i ustanove, kao i obaveza ustajanja prisutnih prilikom izvođenja himne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Crne Gore.

Takođe u Predlogu izmena i dopuna zakona uvodi se obaveza ustajanja prisutnih prilikom izvođenja himne Crne Gore, kao i odgovarajuća kaznena odredba ako se prekrši taj član zakona.

"Kazna fizičkim licima za neustajanje prilikom izvođenja himne Crne Gore iznosiće od 300 do 2.000 evra", rekao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović posle sednice.

Pojedini opozicioni čelnici često ne ustaju prilikom intoniranja himne.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.