Kirgistan: Stabilizacija političke situacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 09:50

Kirgistan: Stabilizacija političke situacije

Vršilac dužnosti predsednika Kirgistana i premijer Sadir Žaparov izjavio je danas da je nakon političke krize, vlast u zemlji ponovo uspostavljena.

"Parlament ponovo radi i potvrdio je moje imenovanje za predsednika vlade. Vlast u Kirgistanu je u potpunosti ponovo uspostavljena", izjavio je Žaparov u intervjuu za rusku televiziju 24 časa, prenosi TAS S.

Nakon što je Kanat Isajev izabran za predsedavajućeg parlamenta, Žaparov je na zahtev demonstranata pušten >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz zatvora i preuzeo je premijerski položaj.

U medjuvremenu je bivši predsednik Soronbaj Ženbekov podneo ostavku, a Žaparov preuzeo i funkciju predsednika države.

Odluka o datumu ponavljanja izbora biće saopštena do 6. novembra, saopštila je državna izborna komisija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.