Kipar: 19 migranata se utopila, 30 nestalo

Izvor: B92, 18.Jul.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipar: 19 migranata se utopila, 30 nestalo

Najmanje 19 osoba utopilo se, a oko 30 se vode kao nestale posle prevrtanja broda s migrantima kod severnog Kipra, saopštile su lokalne vlasti bilans žrtava.

Spaseno je oko 100 putnika s tog broda koji je prevozio 150 ljudi, navele su lokalne vlasti i dodale da se između 25 i 30 vode kao nestale.

Nesreća se dogodila kod grada Đaluza. Uzrok nesreće još nije utvrđen.

Kipar je od 1974. podeljen na samoproglašenju tursku Republiku Severni Kipar i na južni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo Republika Kipar koja je članica Evropske unije (EU). Turski deo Kipra priznaje samo Ankara.

Nesreće na Sredozemnom moru gde migranti pokušavaju da stignu do Evrope česte su poslednjih meseci, ali se retko dešavaju kod kiparske obale.

Kipar, član EU udaljen oko 100 kilometara od sirijske obale, nije imao veliki priliv sirijskih izbeglica kao što su imale Turska i Grčka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.