Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski komunisti razmeštaju milion članova u domove muslimanske manjine na zapadu zemlje

Vladajuća Komunistička partija Kine pokrenula je program razmeštanja više od milion svojih članova u domove muslimanskih manjina na zapadu zemlje.

Zvanični list partije objavio je u oktobru da će 1,1 milion javnih službenika učestvovati u inicijativi u autonomnom regionu Sinkjang, koja će, prema navodima kineske vlade, smanjiti siromaštvo i doprineti etničkom jedinstvu Kineza i muslimanskih manjina, među kojima su najbrojniji Ujguri, prenosi Asošiejted pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Analitičari navode da je suština tog programa kineske vlade ubacivanje "doušnika" u dnevne sobe i trpezarije muslimana, kao i u njihove objekte za molitvu, na njihova venčanja, sahrane i druge prilike koje se smatraju privatnim i intimnim, navodi AP.

Pet Ujgura koji žive u egzilu u Istanbulu prenelo je novinarima AP-a iskustva članova njihovih porodica koji su u domove morali da prime državne službenike.

Intervjuisani Ujguri su naveli da njihovi najbliži koji žive u Sinkjangu program kineske vlade doživljavaju kao zastrašujući upad u privatne živote.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.