Kina proterala nemačkog studenta zbog istraživanja o aktivistima za ljudska prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2018, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina proterala nemačkog studenta zbog istraživanja o aktivistima za ljudska prava

Kina je proterala nemačkog postdiplomca koji je sprovodio istraživanje o aktivistima za ljudska prava uhapšenim 2015.

Student David Misal je bio na master studijama novinarstva i komunikacija na prestižnom pekinškom univerzitetu. On bi danas trebalo da se vrati u Nemačku pošto su mu imigracione vlasti prošle nedelje rekle da mu je studentska viza ukinuta.

Misal (24) rekao je da ga je predstavnik univerziteta dva puta ove godine upozorio da se ne bavi politički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osetljivom temom, ali da nije prestao jer je želeo da "nauči o kineskom društvu i politici".

Kina je 9. jula 2015. uhapsila oko 300 ljudi, u okviru jednog od najvećih napada na aktiviste za ljudska prava. Nekoliko njih je već osuđeno na duge zatvorske kazne zbog subverzije države dok neki i dalje čekaju na presudu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nemački student proteran iz Kine, istraživao o aktivistima

Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2018

Kina je proterala nemačkog postdiplomca koji je sprovodio istraživanje o aktivistima za ljudska prava uhapšenim 2015. godine...Student David Misal je bio na master studijama novinarstva i komunikacija na prestižnom pekinškom univerzitetu. On bi trebalo da se vrati u Nemačku pošto su mu imigracione...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.