Kimova diverzija: Kako je lider S. Koreje prevario sve

Izvor: B92, 11.Jun.2018, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kimova diverzija: Kako je lider S. Koreje prevario sve

Singapur -- Lider Severne Koreje Kim Džong-un stigao je do Singapura koristeći "zavaravanje" avionima, dok ga je na aerodromu u Singapuru dočekao konvoj vozila.

Jedan od tri aviona, koja su poletela sa aerodroma severnokorejske prestonice Pjongjanga, bio je i sovjetski "Iljušin-62", Kimov lični avion, poznat i po nazivu "Jastreb-1".

Kimov avion na Zapadu je poznat i kao "Er fors un" (Air Force Un), što je igra rečima na američki predsednički avion "Er fors uan" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Air Force One).

Kimov lični "iljušin" zapravo je bio diverzija, jer je severnokorejski lider do Singapura stigao juče u "boingu 747", koji pripada kompaniji "Er Čajna", navodi Indeks.hr.

Po dolasku u Singapur, Kima je dočekao konvoj od 20 vozila, međutim, niko od mnogobrojnih posmatrača nije uspeo da ga fotografiše zbog zatamnjenih stakala na vozilu.

"Indeks" navodi da su u Singapuru zatamnjena stakla zabranjena čak i premijeru države.

Kim je odseo u hotelu "Regis", međutim, prilaz hotelu je uoči njegovog dolaska ograđen, zbog čega ni foto-reporteri nisu uspeli da fotografišu severnokorejskog lidera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako je lider Sjeverne Koreje prevario sve

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2018

SINGAPUR - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong-un stigao je do Singapura koristeći "zavaravanje" avionima, dok ga je na aerodromu u Singapuru dočekao konvoj vozila...Jedan od tri aviona koja su poletjela sa aerodroma sjevernokorejske prestonice Pjongjanga, bio je i sovjetski "Iljušin-62", Kimov lični...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.