Kim Džong Un želi da papa poseti Severnu Koreju

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un želi da papa poseti Severnu Koreju

Južna Koreja saopštila je da severnokorejski vođa Kim Džong Un želi da poglavar Rimokatoličke crkve Franja poseti Severnu Koreju.

Kancelarije južnokorejskog predsednika navela je u saopštenju da je Kim Džong Un rekao predsedniku Mun Džae Inu tokom samita prošlog meseca da bi papa bio "entuziastično" dočekan u Severnoj Koreji.

Kim Džong Un je proteklih meseci u intenzivnim diplomatskim aktivnostima što je viđeno kao pokušaj da se napravi balans u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na njegov nuklearni program radi popuštanja ekonomskih sankcija i vojnog pritiska.   Severna Koreja je zvanično atestička i strogo kontroliše verske aktivnosti.

Sličan poziv posle međukorejskog samita 2000. godine tadašnjem papi Jovanu Pavlu Drugom nikada nije rezultirao sastankom. Vatikan je insistirao da papa može doći u posetu samo ako Severna Koreja prihvati rimokatoličke sveštenike.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.