Katapultirao se pilot aviona prilikom sletanja na Karla Vinsona

Izvor: RTS, 21.Apr.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katapultirao se pilot aviona prilikom sletanja na "Karla Vinsona"

Pilot američkog borbenog aviona "F/A-18 super hornet" bio je primoran da se katapultira dok se pripremao da sleti na američki nosač aviona "Ju-Es-Es Karl Vinson", saopštio je Pentagon.
Helikopter je pilota, koji nije identifikovan, izvukao iz voda Celebskog mora, između Indonezije i Filipina, navodi se u saopštenju američke mornarice.

U saopštenju se ističe da "nema vidljivih povreda" na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pilotu, preneo je AFP.
Mornarica SAD je 8. aprila objavila da je jurišna grupa "Karl Vinson" krenula ka Korejskom poluostrvu u trenutku rastućih tenzija oko nuklearnih ambicija Pjongjanga.
Međutim, Njujork tajms je nedavno javio da američki nosač aviona i drugi ratni brodovi nisu zaplovili put Severne Koreje, već su krenuli ka australijskim vodama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NESREĆA KOD FILIPINA: Srušio se američki avion "F-18"

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2017

Pilot američkog borbenog aviona "F/A-18 Super Hornet" bio je primoran da se katapultira dok se pripremao da sleti na američki nosač aviona "UŠ Karl Vinson", saopštio je Pentagon Pilot američkog borbenog aviona "F/A-18 Super Hornet" bio je primoran da se katapultira dok se pripremao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.