Katalonija uzvraća udarac: Nećemo poštovati odluku Madrida!

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katalonija uzvraća udarac: Nećemo poštovati odluku Madrida!

Hoće li se kriza nastaviti?

Vlasti Katalonije neće poštovati naređenja Madrida, već će slušati volju katalonskog naroda, izjavio je za BBC portparol katalonskog Ministarstva spoljnih poslova.

Sve institucije, uključujući i policiju, treba da prate instrukcije demokratski izabrane katalonske vlade, napomenuo je portparol.

Foto: Tanjug/AP/Emilio Morenatti

Katalonski zvaničnici navode da se demokratiji EU ne može verovati ako dopusti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Madridu da uspostavi potpunu kontrolu nad Katalonijom.

"Ljudi i institucije u Kataloniji neće dozvoliti da se to dogodi", dodao je portparol.

Podsetimo, u subotu je španski premijer Marijano Rahoj izjavio da španska vlada ne ukida autonomiju Katalonije, ali će suspendovati regionalnu vladu i ukloniti regionalne lidere koji su prekršili zakone, javile su agencije.

"Ovo je najgori napad na Kataloniju": Pudždemon ne prihvata mere španske vlade!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.