Izvor: RTS, 21.Avg.2020, 09:01

Kandidatura zvanično prihvaćena - Bajden u novembru izlazi Trampu na crtu

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden zvanično je prihvatio kandidaturu Demokratske stranke za predsedničke izbore, a senatorka iz Kalifornije Kamala Heris biće kandidat za potpredsednika.
Džo Bajden je predstojeće predsedničke izbore, koji će se održati 3. novembra, nazvao "borbom za dušu nacije".

"Ovo je borba u kojoj ćemo pobediti, pobedićemo zajedno", rekao je Bajden.
Obećao je da će zatvoriti "mračno poglavlje SAD". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Želim da istorija kaže da je kraj ovog poglavlja američkog mraka počeo večeras ovde, dok nam se ljubav, nada i svetlost pridružuju u bori za dušu nacije", rekao je Bajden na završnici Nacionalne konvenciji demokrata u Vilmingtonu.
Bajden je tokom obraćanja obećao da će stvoriti bolji obrazovni sistem koji neće mlade ljude ostavljati u dugovima, kao i nova radna mesta, te da će se zalagati za izjednačavanje plata žena i muškaraca.
Nije propustio priliku da kritikuje svog protivkandidata Donalda Trampa, pa je rekao da nije potrebno ni nagađati šta će se dogovditi ako aktuelni predsednik SAD bude reizabran.
"Znate šta će se dogoditi. Broj zaraženih koronavirusom i preminulih će ostati prevelik. Sve više preduzeća će zatvoriti svoja vrata, ovaj put zauvek. Radničke porodice će se boriti da prežive, a jedan odsto najimućnijih će dobiti desetine milijardi dolara kroz poreske olakšice", rekao je Bajden.

Istakao je da Tramp nije obavio kako treba ni svoju osnovnu dužnost - da zaštiti Amerikance od virusa.
Nakon što je završio govor, Bajden je sa svojom suprugom Džil, Kamalom Heris i njenim mužem, izašao na binu na otvorenom ispred koje su ga čekale pristalice koje su, uz vatromet, iz automobila mahale zastavama i sirenama i svetlima davale podršku novom predsedničkom kandidatu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.