Izvor: Blic, 08.Nov.2017, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: Otvoren restoran u kome su zaposleni oboleli od HiV-a

Grupa kanadskih gurmana otvorila je privremeni restoran u kome rade osobe zaražene HIV-om, u nastojanju da sruše predrasude o prenošenju tog virusa.

Restoran je otvoren u Torontu u utorak, a kuvar je osoba zaražena HIV virusom, da bi se demantovalo da se virus može preneti hranom, prenosi Rojters.

Kako se navodi, zaposleni su nosili kecelje na kojima su bile ispisane poruke "Poljubi HIV pozitivnog kuvara" i "Dobio sam HIV od paste".

Ideja da se otvori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takav restoran potekla je nakon prošlomesečnog istraživanja po kome je svega polovina ispitanika izjavila da bi konzumirala hranu koju je pripremio neko zaražen HIV-om.

Ulaznice za taj privremeni restoran prodate su za manje od dve nedelje.

"Voleli bismo da uradimo nešto ovako i u Njujorku, San Francisku, Londonu", rekli su u restoranu.

Na meniju restorana bili su taj-supa od krompira i praziluka i hleb od đumbira.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Otvoren restoran u kome su zaposleni oboleli od HIV-a

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2017

Grupa kanadskih gurmana otvorila je privremeni restoran u kome rade osobe zaražene HIV-om, u nastojanju da sruše predrasude o prenošenju tog virusa...Restoran je otvoren u Torontu u utorak, a kuvar je osoba zaražena HIV virusom, da bi se demantovalo da se virus može preneti hranom...Kako se navodi,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.