Lideri G7 odlučili: 20 miliona dolara za pomoć Amazoniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri G7 odlučili: 20 miliona dolara za pomoć Amazoniji

Predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je danas da će države članice Grupe 7 izdvojiti 20 miliona dolara za borbu protiv požara u kišnoj šumi Amazoniji.

Makron je ovo saopštio zajedno sa predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom.

Francuski predsednik je dodao da su lideri G7 razmatrali o izdvajanju novca i za Afriku, koja se takođe bori sa velikim šumskim požarima, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, SAD su takođe podržale ovu inicijativu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iako se američki predsednik Donald Tramp nije pojavio na sednici o životnoj okolini.

Satelitskim osmatranjem zabeleženo je oko 41.000 požara u oblasti Amazona u toku ove godine, a više od polovine ih je zabeleženo u toku avgusta.

Stručnjaci kažu da su većinu požara zapalili poljoprivrednici koji čiste postojeće zemljište.

"Stvarnost je da je za hitnu pomoć zaista potrebno finansiranje, jer nema dovoljno novca da se omogući da avioni za borbu protiv požara polete", rekao je anonimni izvor agencije Rojters, koji je potvrdio cifru od 20 miliona dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lideri G7: Razgovaraćemo sa Brazilom o POŠUMLJAVANJU AMAZONIJE

Izvor: Blic, 26.Avg.2019

Lideri G7, okupljeni na samitu u Bijaricu, izrazili su spremnost da pomognu Brazilu u borbi protiv požara koji bukte širom Amazonije i obnovi prašume dok se na desetine hiljada vojnika priključuje gašenju vatrene stihije koja je uznemirala ceo svet.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.