Kada se Italija otvori za turiste oni neće morati u karantin

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 20:14

Kada se Italija otvori za turiste oni neće morati u karantin

Italijanska ministarka saobraćaja Paola De Mikeli rekla je da turisti iz inostranstva neće morati da idu u karantin kada Italija ponovo bude otvorena za posete.

U Italiji su još uvek na snazi mere ograničenja putovanja pa stranci mogu da uđu u zemlju na čak pet dana, ali samo zbog posla i onda moraju da napuste zemlju.

Ministarka saobraćaja izjavila je danas u Rimu, za asocijaciju stranih dopisnika, da ukidanje ograničenje putovanja zavisi od toga kakav će stepen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaraze biti u određenim zemljama.

Kada ljudima bude dozvoljeno da putuju "ne možemo insistirati na tome da turista dođe i ide u karantin", rekla je De Mikeli.

Turizam je glavna italijanska privredna grana. Za sada Italijani ne mogu da napuštaju matični region kako bi putovali unutar zemlje radi turizma.

De Mikeli je ocenila da će putovanje između italijanskih regiona verovatno biti omogućeno u prvoj polovini juna.

Ako Italijani idu u inostranstvo, neće se od njih tražiti da po povratku idu u karantin "ako je epidemiološka situacija pod kontrolom" u zemlji koju su posetili, rekla je ministarka.

Italija pokušava da ubedi ostale zemlje Evropske unije da se dogovore oko zajedničkih zdravstvenih pravila kako bi se turistima omogućilo kretanje unutar EU, možda stvaranjem "turističkih koridora" sa standardizovanim merama zaštite od Kovid-19.a

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.