KRIZA U JUŽNOJ AFRICI Vladajuća partija rešila da SMENI predsednika, on tvrdi: OVO JE ZAVERA SA ZAPADA

Izvor: Blic, 13.Feb.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA U JUŽNOJ AFRICI Vladajuća partija rešila da SMENI predsednika, on tvrdi: OVO JE ZAVERA SA ZAPADA

Vladajuća južnoafrička partija - Afrički nacionalni kongres (ANC) odlučio je da smeni Džejkoba Zumu (75) sa mesta predsednika Južnoafričke Republike, rekao je danas visoki zvaničnik te partije.

Vladajuća partija je takvu odluku donela posle maratonskog sastanka koji je trajao 13 sati, a održan je u "četiri oka" između Zume i njegovog naslednika Sirila Ramafose, naveo je zvaničnik, javila je agencija Rojters.

Ramafosa je u decembru izabran na čelo ANC, 106 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina stare partije, tesno pobedivši bivšu Zuminu ženu, Nkosazanu Dlamini-Zumu.

Ukoliko Zuma ne prihvati da ode sa mesta predsednika i ne podnese ostavku u narednih 48 sati, očekuje ga glasanje o poverenju u parlamentu, gde će, kako se očekuje, izgubiti, naveo je BBC.

Zuma veruje da je žrtva zavere sa zapada i prema instagramu njegove supruge Tobeke Madiba-Zuma, nema nameru da ode s mesta šefa države.

Južnoafrička ekonomija u stagnaciji je tokom Zumine devetogodišnje vladavine, a banke i rudarske kompanije nisu voljne da investiraju u toj zemlji zbog široko rasprostranjene korupcije i nestabilnosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ULTIMATUM PREDSEDNIKU JUŽNE AFRIKE ZUMI: Ako za 48 sati ne daš ostavku, tvoja partija će te smeniti!

Izvor: Kurir, 13.Feb.2018

JOHANESBURG - Afrički nacionalni kongres (ANC), vladajuća partija u Južnoj Africi, odlučio je da smeni Džejkoba Zumu (75) sa mesta predsednika države.  

Nastavak na Kurir...

KRIZA U JUŽNOJ AFRICI Vladajuća partija traži SMENU predsednika, on tvrdi: OVO JE ZAVERA SA ZAPADA

Izvor: Blic, 13.Feb.2018

Vladajuća partija u Južnoafričkoj republici - Afrički nacionalni kongres (ANC) zvanično je danas zatražila od predsednika te zemlje Džejkoba Zume (75) da ponese ostavku "za dobrobit zemlje"...Zuma, koji je na vlasti od 2009. godine, optužen je za korupciju, ali se on odupirao sve većem pritisku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.