Izvor: Blic, 17.Dec.2017, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOŽA MU JE OTPADALA NA DODIR Čuvari su odlučili da šizofrenog zatvorenika kazne "METODOM TUŠIRANJA", a onda je telo brže-bolje kremirano

Izgorelo mu je 90 odsto tela, a koža mu je bila vruća na dodir i otpadala je pri dodiru. Iako je umro pod tušem, službenici su se i te kako žurili d kremiraju njegovo telo.

Godine 2012. na vratima Andrea Kapmana u Majamiju pojavili su se policajci kako bi ga obavestili da se njegov mlađi brat Daren Raini "srušio pod tušem" u zatvoru Dade na Floridi.

Kampan nije imao pojma da je njegov brat, s dijaganostifikovanom šizofrenijom, prebačen u Majami. A pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što se oporavio od šoka, zatvorski službenici su ga već nagovorili da odobri kremaciju bratovih ostataka.

- Pitao sam čoveka: "U kakvom je stanju njegovo telo?", na šta mi je on odgovorio da izgleda normalno. Ali to je bilo pre nego što sam saznao da je pod tušem "spržen" vrelom vodom - kaže Kapman.

Kad je saznao u kakvom je stanju bilo bratljevo telo, nazvao je istog službenika koji ga je nagovorio da požuri s kremacijom i, drugim rečima, ukloni sve dokaze.

- Pitao sam ga seća li se šta mi je rekao kad sam ga pitao o stanju tela mog brata, a on kao da je oboleo od amnezije, nije se ničeg sećao - kaže Kapman.

Za autopsiju je tada već postalo prekasno.

Prema preliminarnim zdravstvenim izveštajima, telo zatvorenika bilo je daleko od normalnog. Kad su ga izvukli iz kupatila, dostiglo je temperaturu od 41 stepen Celzijusa.

Oko 90 odsto tela mu je izgorelo, a koža mu je bila vruća na dodir i otpadala je kad biste je dodirnuli, pisalo je u izveštaju.

Ali, prema zatvorskim spisima, njegova smrt je bila nesrećan slučaj i on nije pretrpeo nikakve povrede. Navodno je smrt usledila zbog "komplikacija uzrokovanih šizofrenijom". Bar je to ono što su rekli Kapmanu nakon tri godine istrage.

Po zakonima na Floridi, Kapmanu je onemogućeno da vidi snimke fatalnog tuširanja. Navodno je tog dana bilo jako vruće, a dvojica čuvara koji su ga odvukli pod tuš (kako su rekli: prekrivenog fekalijama), nisu ga, tvrde službenici, ni na koji način povredili. Pa ipak, ako su ga dva sata držali pod ključalom vodom, nema govora o njihovoj nedužnosti.

Raini je bio zatvoren zbog posedovanja kokaina, a to što je bio psihički bolesnik učinilo ga je ranjivijim među zatvorskom populacijom, piše "Dejli bist".

Po njegovoj ćeliji su često bile razmazane fekalije, a umesto da se pozove stručna pomoć, čini se da su dvojica čuvara odlučila da ga "nauče pameti", koristeći stare metode mučenja, od kojih je jedna "tretman tuširanja", inače poznata među psihičkim bolesnicima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.