Izvor: Blic, 13.Dec.2017, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINEZI ZNAJU NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO? Uz granicu sa Severnom Korejom grade se TAJNI KAMPOVI za period nakon KIMOVOG PADA

Kina u tajnosti gradi mrežu kampova za izbeglice uz 1.416 kilometara dugu granicu sa Severnom Korejom očekujući egzodus stanovnika te zemlje koji bi mogao da izazove pad režima Kim Džong Una.

Planove za izgradnju mreže izbegličkih centara prošle nedelje objavio je "Fajnenšl tajms" pozivajući se na interni dokument kineskog državnog telekomunikacionog giganta koji uspostavlja internet mrežu u tom području.

Dokument "Čajna Mobila" nekoliko dana ranije procureo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u javnosti, a kako piše briatnski "Gardijan" u njemu piše i da Kina planira izgradnju najmanje pet kampova u pokrajini Đilin, na sevroistoku zemlje, odnosno graničnom području sa Rusijom i Severnom Korejom.

- Usled tenzija sa druge strane granice... Komitet komunističke partije Kine i vlada Čangbaija (autonomni okrug u pokrajini Đilin) doneli su odluku o izgradnji pet izbegličkih kampova - piše u dokumentu u kojem su navedene i lokacije na kojima će kampovi biti građeni.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Lu Kang odbio je da potvrdi postojanje kampova, ali nije demantovao navode da planovi za njihovu izgradnju postoje.

Gradnja kampova dokaz je da rastuće zabrinustosti Kina zbog političke nestabilnosti, pa čak i pada režima, u susednoj državi, navodi britanski list.

Čeng Ksiaohe, stručnjak za Severnu Koreju sa univerziteta Renmin, kaže da bi bilo neodgovorno sa kineske strane da ne vrši pripreme za takav scenario.

- Tenzije ne korejskom ostrvu su jake. Sve je na ivici rata. Kina kao sused i velika sila mora da se priprema za takav scenario - kaže on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINA SPREMNA ZA NUKLEARNI RAT: Dokumenta Čajne mobil otkrila STROGO ČUVANU kinesku tajnu!

Izvor: Kurir, 13.Dec.2017

Kina tajno gradi mrežu izbegličkih kampova uz svoju 1.416 kilometara dugu granicu sa Severnom Korejom u iščekivanju masovnog priliva ljudi iz te države, koji bi se mogao da se dogoditi ako s vlasti bude oboren tamošnji vođa, Kim Džong-un.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.