Izvor: Blic, 14.Jan.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANDITAKINJA ZA SENATORKU Transrodni vojnik Čelsi Mening ulazi u politiku

Bivša analitičarka vojnoobaveštajne agencije Ccelsi Mening, koja je svojevremeno predala Vikiliksu stoptine hiljada poverljivih dokumenata, želi nominaciju Demokratske stranke za senatorsko mesto iz američke savezne države Merilend.

Mening je uhapšena u Iraku 2010. godine, a osudjena 2013. na 35 godina zatvora zbog kradje 700.000 poverljivih dokumenata, koje je predala Vikiliksu.

Smatra se odgovornom za najveće curenje poverljivih informacija u istoriji SAD. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nakon odluke bivšeg predsednika SAD da bude pomilovana, oslobodjena je u maju prošle godine pošto je odslužila sedam godina u vojnom zatvoru.

Njen protivkandidat u trci za mesto u Senatu biće senator Kardin, koji važi za favorita da dobije i treći mandat, piše BBC.

Ona je rodjena kao Bredli Mening, a nedavno je promenila pol.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.