Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnoafrikanci upali u radnje H&M zbog reklame s majmunom

Članovi jedne opozicione južnoafričke partije upali su u neke radnje švedske modne kompanije Henes i Moric (H&M) iz protesta zbog reklamne fotografije na kojoj crni dečak nosi majicu s natpisom "Najbolji majmun u džungli" (Coolest monkey in the jungle).

Po medijima članovi partije Borci za ekonomsku slobodu (pozvali su tržne centre da isle tu švedsku modnu kompaniju, iako se izvinila zbog reklame, ali tek posle talasa kritikeda je reklama rasistička i neumesna. Današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << snimci prikazuju razbacanu odeću u jednoj od prodavnica H&M u Južnoj Africi.

Lokalna televizija prenosi da je vođa stranke EFF, Džulius Malema rekao da ne žali zbog te akcije.

Među poznatim ličnostima koje su ljutito reagovale na reklamu su košarkaška zvezda Lebron Džejms, reper Didi i kanadski pevač Vikend dok je američki reper Dži-Izi (G-Eazy) otkazao partnerstvo sa švedskom kompanijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.