Julija zvala iz pritvora - optužuju je da je špijunirala za Izrael

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julija zvala iz pritvora - optužuju je da je špijunirala za Izrael

Moskva -- Ruska ambasada u Teheranu saopštila je danas da je ruska novinarka Julija Juzik privedena u glavnom gradu Irana.

Bivši suprug ruske novinarke Boris Vojcehovski je prethodno na Fejsbuku objavio da ga je Julija zvala iz pritvora, navodeći da se suočava sa optužbama da je špijunirala za Izrael.

Kako je naveo, novinarka se u Iranu nalazi već četiri dana.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je zbog privođenja novinarke pozvalo iranskog ambasadora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Moskvi Mehdija Sanaja.

"Posle pritvaranja ruske državljanke Julije Juzik u Teheranu, Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo iranskog ambasadora da bi se utvrdile okolnosti incidenta i obezbedila prava Rusa", izjavila je za Tas s portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Povodom ovog slučaja za sada se niko od iranskih zvaničnika nije oglasio, prenosi AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.