Veliki jubilej Ateljea 212 - 300. izvođenje predstave Pomorandžina kora

Izvor: B92, 26.Okt.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki jubilej Ateljea 212 - 300. izvođenje predstave "Pomorandžina kora"

Predstava "Pomorandžina kora" u režiji Maje Pelević biće odigrana 300. put u ponedeljak 29. oktobra u 20:30 sati na sceni "Petar Kralj" Ateljea 212.

"Pomorandžina kora" je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne uspeva.

"Hteli to mi ili ne, bilbordi i reklame kreiraju ženski identitet. Najbitnije je da imamo svest o tom neizbežnom uticaju", rekla je rediteljka predstave Maja Pelević. "Prvi put sam naišao na dramu, koja u centru ima ambiciju glavne junakinje da odbaci svoj identitet da ne bude ono što jeste i da izvrši neku vrstu filozofskog samoubistva", komentar je Gorana Markovića.

Maja Pelević je dobitnica nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz", "Slobodan Selenić" i Sterijine nagrade za najbolji tekst savremene drame na Sterijinom pozorju 2010. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliki jubilej Ateljea 212 – 300. Izvođenje „Pomorandžine kore“

Izvor: Blic, 26.Okt.2018

„Pomorandžina kora“ je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge – intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.