Jovan Tintor osuđen na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovan Tintor osuđen na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) osudio je ratnog predsednika Kriznog štaba sarajevske opštine Vogošća Jovana Tintora na ukupno 11 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih tokom 1992. godine na području te opštine.

Tužilaštvo BiH optužilo je Tintora za učešće u širokom i sistematičnom napadu na nesrpsko stanovništvo na području Vogošće u periodu od aprila do kraja jula 1992. godine.

Tintor se tereti za nezakonito zarobljavanje, mučenje, premlaćivanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << teranje na prinudne radove i ubistva velikog broja žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti počinjene u više logora u Vogošći.

Reč je o prvostepenoj presudi Suda BiH.

Tintor je u februaru 2016. godine uhapšen na Rači, graničnom prelazu sa Srbijom, na osnovu poternice koja je za njim raspisana 1999. godine.

Godinama pre toga bio je u begu, a mediji su objavili da je posle rata u BiH živeo u Srbiji, u jednom selu kod Ljiga.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovan Tintor osuđen na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Avg.2018

Sud Bosne i Hercegovine osudio je u prvostepenom postupku Jovana Joju Tintora nekadašnjeg predsjednika Kriznog štaba općine Vogošća, na 11 godina zatvora zbog ratnog zločina. Proglašen je krivim za nezakonito zatočavanje, mučenje, premlaćivanje, tjeranje na prinudne radove i ubistva velikog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.