Još jedna tuča u tajvanskom parlamentu

Izvor: RTS, 29.Jun.2020, 09:17

Još jedna tuča u tajvanskom parlamentu

U tajvanskom parlamentu izbila je još jedna tuča, kada su se poslanici vladajuće Demokratske napredne stranke probili u salu koju su tokom noći zauzeli članovi glavne opozicione Kineske nacionalističke partije u znak protesta protiv "vladine tiranije".
Više od 20 poslanika KMT zauzelo je tokom noći skupštinsku salu i blokiralo ulaz stolicama i lancima, navodeći da vlada pokušava da progura zakone i zahtevajući da predsednica Caj Ing-ven povuče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nominaciju bliske saradnice Čen Ču za šefa vladinog nadzornog tela.

Sukobi su izbili nakon što su poslanici DPP probili barikade i opkolili glavni podijum na kojem su se skupili opozicionari, prenosi Rojters.
Incident se završio tako šsto su poslanici KMT stali ispred podijuma, a njihove kolege iz DPP iza njih i naizmenično uzvikivali slogane.
Tajvan je poznat po čestim tučama u parlamentu, a 2014. godine stotine studenata nedeljama su bile u zgradi tokom protesta poznatog kao Pokret suncokret.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.