Još jedan Srbin ubijen u Johanesburgu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Srbin ubijen u Johanesburgu?

U Johanesburgu, najvećem gradu u Južnoafričkoj Republici, ubijen je 51-godišnji muškarac čiji identitet nije saopšten, a beogradski mediji pozivajući se na nezvanične informacije navode da je reč o Srbinu iz Beograda.

Ubistvo se dogodilo u subotu u sred bela dana, a lokalni portal "Njuz 24" navodi da je, sudeći prema dokumentima, ubijeni muškarac iz neke istočnoevropske zemlje.

"Večernje novosti" prenose, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muškarac iz Beograda.

Mediji prenose izjavu portparola lokalne policije da je 51-godišnji muškarac stajao pored motora kada se iza njega parkirao crni automobil iz kojeg su izletela dvojica naoružanih muškaraca.

Navodi se da su napadači bili obučeni u crno, s fantomkama i naočarima za sunce, a nosili su i rukavice. Svedok napada je rekao da je čuo rafalne pucnje.

"Rekao bih da je ispaljeno najmanje četiri do šest metaka i onda sam video muškarca kako pada. Jedan od njih (napadača) vratio se u vozilo, a drugi je izašao i ispalio još četiri metka", naveo je očevidac za "Njuz24".

Svi u blizini su bili šokirani i neki su pritekli da pomognu čoveku u koga je pucano, naveo je svedok. Hitna pomoć je stigla u roku od 10 minuta. Portparol policije je rekao da zasad niko nije uhapšen i da motiv napada nije poznat.

Mediji podsećaju da je jedno od poslednjih ubistava u Johanesburgu bila likvidacija Đorđa Mihaljevića. On je rođenu Herceg Novom u Crnoj gori, ali je imao i srpski pasoš. Spekuliše se da je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici.

U aprilu 2018. likvidiran je Milan Đuričić Miki, saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, a u julu iste godine je u Johanesburgu usmrćen Darko Kulić, koji je za vreme rata u Hrvatskoj bio pripadnik Srpske garde pod komandom Đorđa božovića Giške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.