Još dve tela izvučena iz Javanskog mora

Izvor: Press, 01.Jan.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve tela izvučena iz Javanskog mora

Još dva tela su izvučena iz Javanskog mora i otpremljena u jednu vazduhoplovnu bazu na Borneu, u okviru potrage za avionom malezijske kompanije Er Azija, koji je nestao pre četiri dana na letu od Surabaje do Singapura, izveštavaju zvaničnici.
Ovim je ukupan broj tela dosad izvađenih iz mora povećan na devet. Jedna od žrtva (stjuard), je već sahranjena. U avionu je bilo 162 putnika i članova posade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenosi Bi Bi Si.

Nepovoljne vremenske prilike i dalje otežavaju potragu za olupinom aviona, u kojoj osim Indonezije učestvuju i Malezija, Australija i Tajland. U zonu potrage je poslat i američki razarač Sampson.

Po mišljenju nekih stručnjaka, avion nije eksplodirao u vazduhu već ga je verovatno potopio veliki talas nakon prinudnog sletanja na vodu.

Avion je nestao s radara nad Javanskim morem tokom oluje, ali nije poslata transmisija koja se uobičajeno emituje kada dođe do pada letelice ili njenog potapanja.

Ovo, kako smatraju stručnjaci, ukazuje na to da je iskusni bivši vojni pilot izveo prinudno sletanje u vodu, koje nije imalo razarajući uticaj.

"Lokator pozicije u hitnim situacijama (ELT) bi radio pri udaru, bilo da je to zemlja, more ili deo planine i moj zaključak je da on nije radio jer nije bilo velikog udara", rekao je urednik avio magazina Angkasa Dudi Sudibijo. On veruje da je pilot uspeo da se spusti na površinu mora.

Ostaje nejasno zašto nije bilo poziva za pomoć iz kokpita, navela je francuska agencija AFP.

Vrata za izlaz u slučaju opasnosti i tobogan na naduvavanje su prvi objekti iz aviona koji su pronađeni, što sugeriše da su prvi putnici započeli proces evakuacije pošto je avion obavio prinudno sletanje.

Uzrok pada i drugi detalji ostaće nejasni dok ne bude pronađena crna kutija koja bi trebalo da da odgovore na mnoga pitanja, uključujući i zbog čega podvodni lokator nije radio.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još dve tela izvučena iz Javanskog mora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2015

Još dva tela su izvučena iz Javanskog mora i otpremljena u jednu vazduhoplovnu bazu na Borneu, u okviru potrage za avionom malezijske kompanije Er Azija, koji je nestao pre četiri dana na letu od Surabaje do Singapura, izveštavaju zvaničnici...Ovim je ukupan broj tela dosad izvađenih iz mora povećan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Još dva tela izvučena iz Javanskog mora, avion nije eksplodirao u vazduhu

Izvor: Večernje novosti, 01.Jan.2015

DžAKARTA - Još dva tela su izvučena iz Javanskog mora i otpremljena u jednu vazduhoplovnu bazu na Borneu, u okviru potrage za avionom malezijske kompanije Er Azija, koji je nestao pre četiri dana na letu od Surabaje do Singapura, izveštavaju zvaničnici.Ovim je ukupan broj tela dosad izvađenih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.