Jezero Zaovine - i puno, i poluprazno - pleni lepotom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2021, 19:05

Jezero Zaovine - i puno, i poluprazno - pleni lepotom

Iako je vodostaj jezera Zaovine znatno opao, ovaj biser Tare itekako je jedna od posećenijih lokacija u Nacionalnom parku Tara koja iz godine u godini beleži sve veći broj domaćih i stranih turista.

Zbog potreba rada hidroelektrane vodostaj jezera Zaovine je opao pa dominiraju gole stene i živo blato.

Ipak, ova slika dovela je ruske turiste do Tare i do obala jezera do kojih su pre mogli samo čamcem.

Na obližnjim padinama smeštene su kuće i vikendice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a meštani žive od turizma. Jezero se istaklo kao jedno od najposećenijih destinacija.

Meštanin Predrag Andrić upozorava da je problem pražnjenja jezera ekološke prirode jer se dešava baš u vreme mresta ribe.

U Elektroprivredi Srbije kažu se pražnjenje jezera vrši prema svim dozvolama, a iz nacionalnog parka Tara poručuju da bi sada trebalo da se ispitaju ti normativi.

Detaljnije saznajte u video prilogu RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.