Jermenija: Pašinjan ponosan, njegov blok odneo najviše glasova

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jermenija: Pašinjan ponosan, njegov blok odneo najviše glasova

Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikola Pašinjan izjavio je da je ponosan na "moćan narod" te zemlje nakon objave konačnih rezultata parlamentarnih izbora.
"Moćni, moćni, moćni ljudi. Volim vas sve, ponosan sam na vas i klanjam vam se", poručio je Pašinjan na Fejsbuku, nakon izbora, prenosi Tas.

Izborna komisija je, nakon prebrojavanja glasova na svih 2.010 biračkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesta, saopštila da je Pašinjanov blok "Moj korak" osvojio 70,43 odsto glasova na izborima.
U parlament su ušle i stranke Prosperitetna Jermenija i Otpor Jermenije sa 8,27, odnosno 6,37 odsto glasova.
Bivša vladajuća Republikanska partija Jermenije nije uspela da pređe cenzus od pet odsto, osvojivši samo 4,7 odsto glasova, navodi agencija.
"Da su u poslednjih 18 godina bili transparentni izbori, onda bi Republikanska stranka Jermenije jedva osvojila dovoljno glasova za cenzus. Već smo to govorili, a sada i vidimo sopstvenim očima", rekao je Pašinjan ranije.
Na izborima se nadmetalo devet partija i dva bloka.
Pašinjan, kojeg je izabrao parlament u maju nakon mirne revolucije početkom godine, nastoji da osnaži svoj mandat.
On je na vlast došao nakon masovnih uličnih protesta protiv korupcije i nepotizma u toj bivšoj sovjetskoj republici.
Pašinjan je podneo ostavku u oktobru kako bi parlament u kome on nije imao većinu mogao da bude raspušten i da bi se raspisali prevremeni izbori.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.