Jedan student ubijen, nekoliko ranjeno, zatvoren Univerzitet

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan student ubijen, nekoliko ranjeno, zatvoren Univerzitet

Islamabad -- Vlasti u pakistanskom glavnom gradu Islamabadu su privremeno zatvorile glavni univerzitet nakon oružanih sukoba u kojima je poginuo jedan student.

U sukobima dve rivalske grupe jedan student je poginuo, a nekoliko ranjeno.

Policija je navela da su odluku o zatvaranju Međunarodnog islamskog univerziteta doneli u upravi te institucije kako bi izbegli još sukoba.

Vlasti su ipak rasporedile dodatnu policiju u kampusu, prenosi AP.

U neredima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su se dogodili u četvrtak uveče sukobljene grupe su koristile palice i vatreno oružje šireći paniku medu studentima i roditzeljima.

Policija je saopštila da je do tuče došlo kada se dve grupe studenata nisu "složile oko organizovanja izložbe knjiga", a usled šire kampanje studenata da se u Pakistanu ukine zabrana mirnih političkih aktivnosti u obrazovnim ustanovama.

Ubijeni mladić pripadao je studentskom krilu radikalne islamske stranke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POSVAĐALI SE ZBOG IZLOŽBE KNJIGA Zatvoren Univerzitet u Islamabadu, u sukobu studenata jedna osoba poginula

Izvor: Blic, 14.Dec.2019, 01:38

Vlasti u pakistanskom glavnom gradu Islamabadu danas su privremeno zatvorile glavni univerzitet nakon oružanih sukoba dve rivalske grupe u kojima je jedan student poginuo, a nekoliko ranjeno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.