Javila se četvorka i pružila podršku protiv Rusije

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 09:55

Javila se "četvorka" i pružila podršku protiv Rusije

Šefovi diplomatije Višegradske grupe izrazili su solidarnost sa Češkom, koja je proterala 18 ruskih diplomata koji se sumnjiče za neprijateljsko delovanje.

Ministri spoljnih poslova Mađarske, Poljske i Slovačke, koji sa Češkom, čine Višegradsku grupu, u izjavi za javnost poručili su da osuđuju sve aktivnosti usmerene na ugrožavanje bezbednosti suverenih država i njenih građana, prenosi MTI.

U saopštenju objavljenom na internet stranici poljskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova, navodi se da će te države nastaviti da se suprotstavljaju svim subverzivnim akcijama na nacionalnom nivou, uz pomoć NATO saveznika i mehanizama EU,

Ističe se da se u tom smislu izražava podrška i solidarnost s nedavnim koracima koje je preduzeo njihov bliski partner, saveznik i sused Češka.

Češki premijer Andrej Babiš rekao je ranije da su proterane ruske diplomate sumnjiče da su bili umešani u eksploziju u skaldištu municije u Vrbjeticama na jugu Češke 2014. godine, a kao odgovor Rusija je u nedelju proterala 20 čeških diplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Višegradska grupa: Podrška Češkoj u merama protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Ministri spoljnih poslova Višegradske grupe izrazili su solidarnost sa Češkom, koja je nedavno proterala 18 ruskih diplomata koji se sumnjiče za neprijateljsko delovanje...Ministri spoljnih poslova Mađarske, Poljske i Slovačke, koji sa Češkom, čine Višegradsku grupu, u izjavi za javnost poručili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.