Jak zemljotres kod Aljaske, povučeno upozorenje na cunami

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres kod Aljaske, povučeno upozorenje na cunami

Zemljotres jačine 7,9 stepeni Rihterove skale registrovan je na 256 kilometara jugoistočno od obale američke države Aljaska. Nadležne američke službe povukle su upozorenje na cunami, ali savetuje stanovništvu prioblanog dela Aljaske da budu na oprezu.

Kako navodi Rojters, epicentar zemljotresa bio je na dubini od oko deset kilometara.

Crveno upozorenje na cunami prethodno je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izdato za delove Aljaske i Kanade, dok je celoj zapadnoj obali SAD savetovan oprez.

Meteorološke službe Japana saopštile su da prate situaciju, ali da još nisu izdale zvanično upozorenje.

Independent prenosi da je zabeležen talas visine deset metara nedaleko od epicentra zemljotresa.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aljasku pogodio zemljotres od 8,1 stepen, očekuje se i cunami

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2018

KODIAK SITI - Aljasku je pogodio zemljotrese jačine 8.1 stepen, nakon čega su vlasti izdale upozorenje za cunami...Prema informacijama koje je objavio američki Nacionalni centar za upozorenje na cunami, epicentar zemljotresa bio je 260 kilometara jugoistočno od Kodiak Sitija, na Aljasci, na dubini...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.