JOŠ JEDNA MISTERIJA: Naučnici otkrili ekstremne anomalije kod egipatskih piramida

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNA MISTERIJA: Naučnici otkrili ekstremne anomalije kod egipatskih piramida

Dve nedelje novog, termalnog skeniranja egipatskih piramida u Gizi otkrile su vrlo neobične stvari u ovim 4.500 godina starim građevinama.

Ministar Mamduh el Damati i stručnjaci koji rade na projektu pokazali su na prezentaciji za medije da je primećena povećana temperatura u tri specifična povezana kamena u dnu piramide.

Temperaturne razlike između dva susedna kamena uglavnom variraju od 0,1 do 0,5 stepeni, ali je tim, mereći na istočnoj strani u nivou zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kod Keopsove piramide, izmerio neverovatnih šest stepeni razlike između dva susedna kamena.

"Ovo otkriće je veoma značajno i neobično. Imamo nekoliko hipoteza, ali, trenutno, nijedan zaključak", rekao je Mehdij Tajobi, vođa stručnog tima.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.