Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael oslobodio palestinsku poslanicu posle 20 meseci pritvora

Porodica palestinske poslanice Kalide Džarar rekla je danas da su je izraelske vlasti oslobodile nakon što je 20 meseca držana u pritvoru bez podizanja optužnice.

Njen suprug Gasan Džarar je potvrdio da je danas oslobođena.

Pedesetšestogodišnja Kalida Džarar je držana u takozvanom "administrativnom pritvoru", što je politika kojoj Izrael pribegava, a omogućava da se ljudi drže u pritvoru mesecima bez podizanja optužnice.

Ta poslanica je pre četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine odslužila kaznu od 15 meseci zatvora nakon što je proglašena krivom za huškanje na nasilje i "promovisanje terorističkih aktivnosti".

Ona je članica Narodnog fronta za oslobođenje Palestine. Uhapšena je u julu 2017. godine i od tada je bila u pritvoru.

Bilo je planirano da bude puštena u oktobru prošle godine ali joj je pritvor produžen na još četiri meseca. Palestinski parlament je u međuvremenu raspušten zbog unutrašnjih sukoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.