Izrael nastavlja sa operacijama u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael nastavlja sa operacijama u Siriji

Vojno-politički kabinet Izraela naredio je vojsci da nastavi operacije protiv "iranskih" snaga u Siriji, navodi se u saopštenju nakon sastanka odgovornih ministara, prenose RIA Novosti.

Pri tome se navodi da bi izraelske snage trebalo da „očuvaju koordinaciju sa Rusijom u oblasti bezbednosti“.

Vlada je donela takvu odluku, nakon rasprave o situaciji koja je nastala nakon katastrofe ruskog Il-20, a za čiju odgovornost je Moskva optužila Izrael.



U saopštenju se takođe izražava saučešće narodu Rusije i porodicama petnaest vojnika koji su poginuli. Kabinet je ponovio da je uzrok tragedije "neodgovorna akcija sirijske vojske".

Takođe, premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dogovorio da se uskoro održi sastanak ruske i izraelske vojske radi koordinacije akcija u Siriji.





Podsetimo, ruski avion Il-20 je oboren kod sirijske obale dok se vraćao u vazduhoplovnu bazu Hmeimim. Istovremeno četiri izraelska aviona napala su ciljeve u sirijskoj provinciji Latakija. Moskva je optužila Izrael da su izraelski piloti, koristeći ruski avion kao štit, izložili napadu ruski avion u odnosu na sirijsku PVO. Ruski avion je pogođen raketom sistema S-200. 

Juče je Moskva saopštila da će Siriji isporučiti PVO sisteme S-300 kako bi se "ohladile usijane glave"

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut



Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael: Vojsci naređeno da nastavi operacije u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2018

Vojno-politički kabinet Izraela naredio je vojsci da nastavi operacije protiv iranskih snaga u Siriji, navodi se u saopštenju nakon sastanka odgovornih ministara...U saopštenju se navodi da bi izraelske snage trebalo da "očuvaju koordinaciju sa Rusijom u oblasti bezbednosti"...Kabinet je takvu odluku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.