Izrael i Saudijska Arabija podržali Trampa: Užasni sporazum

Izvor: N1 televizija, 08.Maj.2018, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i Saudijska Arabija podržali Trampa: Užasni sporazum

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da "u potpunosti" podržava "hrabru" odluku američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom programu Irana.

"Izrael u potpunosti podržava hrabru odluku koju je doneo predsednik Tramp da odbaci užasni nuklearni sporazum", rekao je Netanjahu.

Izraelski premijer, čija zemlja sebe vidi kao moguću metu Irana sa nuklearnim oružjem, jedan je od najvećih protivnika tog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << postignutim 2015. između Irana i šest velikih sila.

Netanjahu je podsetio da se protvi tom sporazumu od početka, jer "ne samo što taj dokument ne blokira Iran na putu ka atomskoj bombii, već mu je otvorio put ka kompletnom nuklearnom arsenalu za nekoliko godina".

Saudijska Arabija, regionalna protivnica Irana, a saveznica SAD, pozdravila je i podržala odluku Donalda Trampa o povlačenju iz medjunarodnog sporazuma o nuklearnom programu Irana.

"Kraljevstvo podržava i pozdravlja korake koje je najavio američki predsednik o povlačenju iz nuklearnog sporazuma i ponovnom uvođenju ekonomskih sankcija Iranu", saopštilo je saudijsko Ministarstvo inostranih poslova.

Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein, saudijski saveznici u regionu, odmah su, takođe, pozdraviili Trampovu odluku. U Bahreinu je Peta američka flota.

Saudijska Arabija i Iran, regionalni rivali, godinama su u lošim odnosima. Obe zemlje podržavaju suprotne strane u Siriji, Jemenu i Libanu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.