Izvor: RTS, 30.Apr.2021, 10:30

Iznenadna smrt kraljice Zulu plemena

Kraljevska porodica plemena Zulu sa juga Afrike objavila je da je 65-godišnja kraljica Mantfombi Dlamini preminula samo mesec dana od stupanja na presto.
Kraljica Mantfombi stupila je na čelo kraljevstva najveće etničke grupe u južnoj Africi prošlog meseca, kada je preminuo njen suprug, kralj Gudvil Zvelitini, koji je vodio pleme skoro 50 godina.
Ona je prevezena u bolnicu pre nedelju dana zbog oboljenja o kom nema preciznih informacija, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << južnoafrički mediji.
Premijer u kabinetu kraljice rekao je da je smrt kraljice Mantfombi sve iznenadila i da su "potpuno izgubljeni".
Kraljica Mantfombi imala je najviši status među svim ženama kralja Gudvila, s obzirom na to da je i ona potekla iz aristokratske porodice Zulu plemena, koje ima oko 11 miliona pripadnika.
Mantfombi Dlamini sa kraljom Gudvilom imala je osmoro dece, među kojima i pet sinova. Njen najstariji sin, 47-godišnji princ Misuzulu, spominje se kao naslednik trona.
Zvanična informacija o tome ko preuzima presto još nije objavljena. 
Najveći broj pripadnika Zulu plemena živi u Južnoafričkoj Republici, u Kva Zulu provinciji. Žive i u urbanim i u ruralnim sredinama, mnogi se bave turizmom, imaju uobičajene poslove i predstavnike u vlasti. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.