Izgubljen si kao Džo Bajden“, poručuje Trampov sajt

Izvor: RTS, 13.Maj.2020, 11:14

"Izgubljen si kao Džo Bajden“, poručuje Trampov sajt

Šta se desi kada surfujute sajtom američkog predsednika Donalda Trampa i kliknete na nepravilno unet link. Naletite na nekog izgubljenog kao Džo Bajden.
Tako bi mogao da glasi vic, da sajt predsednika SAD ne koristi fotografiju Džoa Bajdena na stranici za sadržaj koji nije pronađen, poznat kao "greška 404". 

"Izgleda da si izgubljen kao i ja", stoji na sajtu, uz dugme za povratak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na naslovnu stranu.
Obično se „404" prikaže kada pogrešite link, odnosno izostavite neki znak u adresi koja je inače tačna. 
Dovoljno je da ukucate donaldjtrump.com/error, ili da umesto „error" upišete bilo šta što na sajtu ne postoji.  
Američki predsednik Donald Tramp jedan je od visokih zvaničnika koji sa biračima komunicira direktno, najčešće putem Tvitera, često ne koristeći tradicionalne medije. 
Politički rivalitet na internetu izgleda da je počeo da se širi i na do sada nekorišćene stranice za političke "obračune".
Stranice na kojima obično stoji "eror 404" i kojima se niko od programera ne zamarao, sada se koriste za nove kreativne mogućnosti političke komunikacije.
Tako je Džo Bajden, kod Trampa postao "greška 404". 
Ako to uradite na sajtu Džoa Bajdena dobićete... pa, opet Džoa Bajdena i poziv da donirate novac za kampanju. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.