Zarifu pozivnicu poslao Makron

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarifu "pozivnicu" poslao Makron

Iz Makronove kancelarije su večeras saopštili da su članice G-7 bile obaveštene o dolasku šefa iranske diplomatije u Bijaric najbrže moguće i da je ta poseta u vrlo kratkom roku bila organizovana.
Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif otputovao je večeras iz Bijarica gde je danas boravio na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, a na iznenađenje ostalih učesnika samita G-7. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Neimenovani francuski zvaničnik rekao je da su razgovori koje je Zarif imao u Bijaricu, trajali skoro tri i po sata, uključujući 30 minuta razgovora sa predsednikom Emanuelom Makronom, prenosi Rojters.
Francuski zvaničnik je rekao da je Francuska pozvala Zarifa na samit G-7 kako bi pokušala da smanji tenzije oko nuklearnog programa Irana.
Na pitanje da li je Bela kuća bila obaveštena o poseti, francuski zvaničnik je rekao da oni "rade po svojim pravilima", ali je primetio da su Makron i Tramp juče razgovarali dva sata, između ostalog i o Iranu.
Dodao je da se američka delegacija u Bijaricu neće sastati sa Zarifom i da Francuska radi "u punoj transparentnosti sa SAD i evropskim partnerima".
Nemačka kancelarka Angela Merkel je u međuvremenu izjavila da je dolazak iranskog ministra "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G-7.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"MAKRON JE POZVAO ZARIFA" Francuski zvaničnik tvrdi da je iranski ministar spoljnih poslova pozvan na samit G7 zbog SMANJENJA TENZIJA

Izvor: Blic, 25.Avg.2019

Francuska je pozvala iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa na samit G7 kako bi pokušala da smanji tenzije oko nuklearnog programa Irana, rekao je danas neimenovani visoki francuski zvaničnik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.