Ivanić: Neću Vučiću tražiti dokaze o mešanju stranaca

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Neću Vučiću tražiti dokaze o mešanju stranaca

Srpski član Predsedništva BiH i počasni predsednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je da neće tražiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dokaze o tome da su se stranci mešali u izbore u Republici Srpskoj.

"Neću insistirati ni na čemu, jer ničega nije ni bilo", kazao je Ivanić.

Vučić je 24. septembra, u jeku predizborne kampanje, izjavio da će "sačekati kraj izbora i onda će izneti frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zapadnih sila u izbore u RS".

"I još nađu Srbe koji će Srbiju da optužuju za mešanje, onda vam je sve jasno", rekao je tada Vučić, aludirajući na Ivanića, koji je ranije rekao da niko, pa ni zvanični Beograd, ne treba da se meša u izbore u RS i favorizuje jednu političku opciju.

Komentarišući izjavu novoizabranog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, da će raditi na dogovoru i što boljem funkcionisanju BiH, Ivanić je kazao da je indikativna Dodikova izjava da "Predsedništvo BiH postaje centralna politička figura".

"Ne bih imao ništa protiv da Dodik ostane pri svojom ranijim izjavama o BiH. To će, ako se i desi, biti protivustavno. Nadležnosti ne treba da se sele sa ličnostima", ocenio je on.

Ivanić je dodao da će biti zanimljivo gledati dalje Dodikove poteze, odnosno da li će, kako je najavio, sednicama Predsedništva BiH prisustvovati putem video linka, da li će sarađivati sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem, koga je SNSD proglasio ratim zločincem i da li će u zgradu Predsedništva BiH uneti zastavu RS.

Komentarišući Dodikovu najavu da će RS raditi na uspostavljanju svoje obaveštajno-bezbednosne službe i rezervnog sastava policije, Ivanić je naveo da se radi samo o Dodikovoj izjavi i da treba sačekati i videti da li će se to zaista i desiti.

"Bezbednosne agencije BiH ne treba prepuštati Sarajevu, jer su one i naše bezbednosne agencije i u njima treba da budu najbolji srpski kadrovi", kazao je Ivanić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ivanić: Neću od Vučića tražiti dokaze o mešanju stranaca u izbore u RS, jer ničega nije ...

Izvor: Beta, 12.Nov.2018

Srpski član Predsedništva BiH i počasni predsednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je danas da neće tražiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dokaze o tome da su se stranci mešali u izbore u Republici Srpskoj."Neću insistirati ni na čemu, jer ničega nije ni bilo",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.