Italijanska volonterka oteta u Keniji, ranjeno petoro

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska volonterka oteta u Keniji, ranjeno petoro

Naoružane osobe su otele Italijanku koja radi za humanitarnu organizaciju u priobalnom delu Kenije i u napadu ranili nekoliko osoba, javila je danas kenijska policija.

Police looking for suspected Al-Shabab militants who kidnapped a 23-year-old Italian woman in Chakama town, about 80 kilometres west of Malindi town. Incident left 5 people injured one of them seriously.#JeffAndHamoOnHot@KoinangeJeff@HamoProfpic.twitter.com/oH1MGfnhsD

Napadači koji su pucali neselektivno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ranili su pet osoba u napadu koji se dogodio sinoć oko 20 sati u trgovinskom centru Čakama u okrugu Kilifi, rekao je šef policije tog okruga Džozef Boinet. ; On je naveo da je oteta 23-godišnja Italijanka koja radi kao dobrovoljac u humanitarnoj organizaciji na jugoistoku Kenije. Motiv za napad nije za sada poznat kao ni identitet napadača, rekao je on.

Policija je navela da smatraju incident terorističkim napadom.

Islamski ekstremisti iz Somalije su ranije optuženi za niz otmica stranaca duž kenijske obale. Zbog napada i otmica stranaca Kenija je 2011. poslala vojsku u Somaliju da se bori protiv ; ekstremista grupe Al Šabab.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.